afspraak autokeuringBelgië telt in totaal 77 keuringscentra. Deze zijn in het algemeen open van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur – uitgezonderd feestdagen. In alle centra kan U bovendien een afspraak maken met de autokeuring. In de meeste gevallen gaat deze door op maandag of donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur. Niet alle centra volgen deze uren dus u goed er aan om de juiste gegevens te checken bij de autokeuring in kwestie. Voor sommige keuringen is altijd een afspraak vereist. Een afspraak maken met de keuring is alvast een goed idee.

Het grote voordeel is uiteraard dat U vrijwel meteen wordt bediend. U vermijdt daarmee vaak een lange wachtrij. Vooral in de grotere keuringsstations kan de wachttijd oplopen.  Zeker als U zich anders alleen op drukke momenten kan vrijmaken is een afspraak meer dan handig.

Een afspraak maken met de keuring

Om een afspraak te maken  en dus lange wachttijden te vermijden kan U telefonisch of via de website contact opnemen. U vindt op onze website een overzicht van alle Vlaamse en Brusselse centra. Deze zijn ingedeeld per provincie. Ga naar de provincie van uw keuze en kies het centrum dat U wenst.

Een afspraak maken lukt niet?

Heel wat keuringscentra hebben ook een webcam. U kan dan rechtstreeks zien hoeveel auto’s er staan aan te schuiven. Handig, maar dan enkel als U dicht bij de autokeuring woont. Als U nog heel wat tijd nodig hebt vooraleer U bij het keuringscentrum aankomt is de kans groot dat er ondertussen al heel wat auto’s zijn bijgekomen.

Past het U niet om op afspraak te komen op maandag- of donderdagavond?

  • Elk keuringsstation weet perfect wat de drukke en kalme momenten zijn.
  • In plaats van een afspraak te maken met de  autokeuring kan U ook telefonisch vragen naar de kalme en drukke periodes. Vaak is het rond het middaguur een pak rustiger. U bent snel aan de beurt.
  • Rond drie uur is de namiddag staat er vaak de langste file aan te schuiven.

De drukke periodes verschillen wel per keuringsstation. Dit heeft te maken met de ligging, bijvoorbeeld dicht bij een groot industrieterrein of een autostrade. Daarom is het zoals gezegd handig om U vooraf telefonisch te informeren. U kan ook in de dagen voor u naar de keuring gaat af en toe een blik werpen op de webcam. Zo krijgt U alvast een idee van de drukke en minder drukke periodes gedurende de dag.

Kostprijs

Een afspraak vastleggen heeft dus zeker zijn voordelen. Wie een afspraak met de autokeuring maakt wordt op het afgesproken uur geholpen. Het keuringscentrum aanvaardt op die tijdstippen geen andere wagens. Het is dus zeer goed mogelijk om een goede planning te maken. Het personeel van de keuring doet ook zijn uiterste best om de gemaakte afspraken op het afgesproken moment te laten doorgaan. Wat de kostprijs betreft vindt U een overzicht met de meest courante prijzen op de pagina: Wat kost een keuring op afspraak?