Zowat elk station van de autokeuring is tegenwoordig uitgerust met één of meerdere online camera’s. De webcam van de autokeuring is een extra service waarmee de keuringen het comfort van de eigenaars van voertuigen probeert te verhogen.

Verder op deze pagina vind je een overzicht met de links naar de webcams van de verschillende  keuringen in Vlaanderen en Brussel.

De webcam van de autokeuring – voordelen:

  • Het is een uitstekende manier om snel en in real time te weten hoe druk het is aan het keuringsstation. Je krijgt immers meteen zicht op de wachtrij. Zo kan je beslissen of het de moeite loont om tot aan de schouwing te rijden. Zo hoef je niet eindeloos te wachten tot je aan de beurt bent.
  • De webcam van de keuring is gemakkelijk toegankelijk. Je gaat gewoon met je smartphone, tablet, laptop of vaste computer op het internet. Via bijvoorbeeld onze website vind je snel de juiste webpagina van de gewenste keuring. Je hoeft dus geen apps te installeren, je moet geen software voor downloaden en je moet er geen facebook of andere account voor hebben. Kortom, de webcamera van de keuring is zeer gemakkelijk en zonder gedoe te raadplegen.
  • Het is een uitstekend alternatief voor een afspraak bij de keuring. Zeker als je een onregelmatig werkritme hebt. Dan is het niet altijd evident om vooraf te plannen wanneer je tijd zal hebben om naar de keuring te gaan. Een afspraak vooraf vastleggen is daarbij niet altijd mogelijk. Met de webcam kan je dan toch kort vooraf checken hoelang de wachtrij is en of dat in je beschikbare tijdschema past.

webcam autokeuringHet gebruik van webcams of camera’s in de ruime zin geraakt meer en meer ingeburgerd in ons verkeer. Er zijn niet alleen de camera’s van de technische controle. Chauffeurs maken er ook gebruik van om met hun auto te manoeuvreren en werken met een camera die de achterzijde van de auto toont. De rechter kan camerabeelden bekijken na een betwisting over een verkeersovertreding of ongeval. Webcams die live de drukte weergeven worden mee ingezet om verkeersinformatie te verzamelen. Voor de veiligheid op de weg worden camera’s die de nummerplaat lezen ingezet net als camera’s om te controleren of we onze snelheid binnen de toegestane limiet houden.


Via deze links kan je de camera’s bekijken:

In het kader van deze website richten we ons op de webcams die op de autokeuring wordt gebruikt. Een camera waarmee je snel online de drukte aan het keuringsstation kan nagaan vind je zowat overal. Van Hechtel tot Turnhout, van Malle tot As en Diest-Webbekom. Deze handige hulpmiddelen maken het voor chauffeurs gemakkelijk om meteen te weten of het de moeite loont om naar de autokeuring te rijden.