Druktebarometer Autokeuring OnlineDruktebarometers worden altijd maar populairder. We zijn in België met meer en meer mensen. Dat betekent meteen ook meer en meer auto’s op de baan en dus ook drukker verkeer, meer files en langere wachtrijen. Dat een druktebarometer autokeuring een handige tool is spreekt daarbij voor zich.

Moet je naar de technische controle en heb je geen afspraak? Het is dan zeker een voordeel om de druktebarometer van het keuringsstation te raadplegen. Je krijgt meteen een beeld van de drukte aan de ingang van het keuringsstation.

Wat doet een druktebarometer op de keuring?

Voor wie het nog niet kent: een druktebarometer is een instrument dat wordt gebruikt om de drukte op een bepaalde locatie te meten en weer te geven. Het wordt meestal gebruikt in openbare ruimtes zoals parken, stranden, winkelcentra, stadscentra en andere populaire plaatsen waar veel mensen samenkomen. Ook voor het meten van de drukte aan de autokeuring is deze barometer meer dan handig.

Een druktebarometer autokeuring kan verschillende soorten informatie online weergeven. Bijvoorbeeld het aantal auto’s dat op een bepaald moment in een bepaald keuringsstation aanwezig is of de gemiddelde wachttijd om op die locatie je auto te laten keuren.

Chauffeurs kunnen de druktebarometer autokeuring gebruiken om te bepalen wanneer het minder druk is op een bepaalde locatie. Zo kan je een bezoek aan de keuring beter plannen en de grootste drukte vermijden.

Druktebarometer autokeuring

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig bestuurders die zomaar naar de schouwing gaan. Er zijn verschillende manieren die je kunnen helpen om je bezoek beter te plannen. Vooraf een afspraak vastleggen of via de camera’s kijken hoeveel wagens er in de wachtrij staan zijn is al goed ingeburgerd. Wist je dat je ook een online druktebarometer voor de schouwing kan raadplegen? Meer zelfs, er zijn verschillende online tools die je daarvoor kan gebruiken.

De druktebarometer van de keuringsstations

Eigenaars van auto’s en andere voertuigen krijgen van de diensten van de automobielinspectie een extra service mee. Je kan nu ook online een druktebarometer autokeuring nakijken. Deze barometer kan je terugvinden via de website van het bedrijf dat de keuringen in je regio organiseert.

Druktebarometer autokeuring versus Google Piekuren:

  • Het voordeel van de druktebarometers van de keuringen zelf is dat je mag verwachten dat die accurater zijn dan de gegevens van Google Piekuren. Dit laatste systeem kijkt enkel naar het aantal smartphones op die locatie en neemt een gemiddelde. Of de chauffeur op dat moment in de wachtrij staat of aan de kassa staat aan te schuiven weet Google niet. De informatie van de zoekmachine is ruimer dan de wachtrij.
  • De druktebarometer autokeuring van de KM, SBAT, Autoveiligheid en AIBV geeft duidelijk aan hoe druk het is op de keuring zelf. Je kan de wachtrij dan ook accurater inschatten dan via het Piekuren systeem van Google.
  • Nadeel van de barometer van de keuringsstations is dat ze enkel de gegevens weergeven op het moment. Je krijgt geen overzicht van de drukke en minder drukke momenten. Dat is iets dat je via de Google Piekuren druktebarometer dan weer wel kan nakijken.

Google Piekuren

Als je een zoekopdracht ingeeft in de zoekmachine Google krijg je bij veel keuringsstations meteen een overzicht van de meest drukke en kalme momenten. Google beschikt daarvoor niet over camera’s of satellietbeelden. Toch kan de zoekmachine een vrij goede inschatting geven van de situatie op de autokeuring. Hoe ze dat doen? Op basis van de gegevens die ze oppikken van de smartphones die op die locatie aanwezig zijn.

Voorbeeld: screenshot Google Piekuren voor de autokeuring

Google Piekuren Druktebarometer Autokeuring
Voordeel van Google Piekuren:

  • Je kan voor elke dag van de week gemakkelijk nakijken wat de kalmste periodes zijn om je auto te laten keuren
  • Je krijgt meteen ook een overzicht van de gemiddelde tijd die chauffeurs op dit keuringsstation besteden. Uiteraard hangt dit gemiddelde af van de soort keuring waarvoor je komt. Een snelle visuele herkeuring van een auto gaat uiteraard sneller dan de keuring van een mobilhome die ook gewogen moet worden.

Conclusie

Een online barometer die de drukte aan de schouwing weergeeft is een handige service die je helpt om je bezoek aan de keuring beter te plannen. Je kan gebruik maken van de Google Piekuren diensten en van de druktebarometer autokeuring die de diensten van de keuring zelf online aanbieden. Combineer beide online tools met elkaar en raadpleeg eventueel nog even de online camera’s van de schouwing. Zo kan je de drukste momenten vermijden als je je auto laat keuren.