Contactgegevens keuring Tienen

De keuring van Tienen is de autokeuring voor de regio Tienen, Glabbeek, Kortenaken, Linter, Landen, Heilissem (Hélécine), Hoegaarden, Boutersem en Lubbeek.


Keuringscentrum 17
Sint-Maurusweg 23 / Oost leeuwerik Z1
3300 Tienen

Openingsuren

Maandag: van 07u00 tot 19u00 *
Dinsdag: van 07u00 tot 17u00
Woensdag: van 07u00 tot 17u00
Donderdag: van 07u00 tot 19u00 *
Vrijdag: van 07u00 tot 17u00
 • * Maandag en donderdag enkel op afspraak van 17u tot 19u
 • Er geldt een gemengd systeem: het is altijd mogelijk om tijdens de openingsuren een gewone keuring voor voertuigen uit te voeren met of zonder afspraak.
 • Voor de keuringsstations van Tienen, Hoboken, Mechelen en Brasschaat is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor een keuring bedrijfsvoertuigen.
 • Keuring voor verkoop kan enkel op afspraak.
 • Een herkeuring is altijd zonder afspraak. Voertuigen die komen voor een herkeuring staan in een aparte rij. Ze worden met voorrang behandeld.
 • Keuring na een ongeval: niet mogelijk in dit station, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest
 • Keuring voor verlaagde voertuigen: niet mogelijk in dit station, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest
 • Invoerprocedure is niet mogelijk in dit station, enkel in Antwerpen-Noorderlaan, Turnhout, Willebroek, Alken en Rotselaar

Keuringsstations in de regio rond Autokeuring Tienen

De Autokeuring Tienen is het officiële keuringsstation voor Tienen en omgeving. Wie in Tienen of een deelgemeente zoals Tienen, Bost, Goetsenhoven, Hakendover, Kumtich, Oorbeek, Oplinter, Sint-Margriete-Houtem of Vissenaken woont zal zijn auto in veel gevallen bij dit station voorrijden. Hetzelfde geldt voor inwoners van buurgemeenten als Glabbeek, Kortenaken, Linter, Landen, Heilissem (Hélécine), Hoegaarden, Boutersem of Lubbeek. Ook zij kiezen voor de autokeuring met als adres Sint-Maurusweg 23 in 3300 Tienen.

Dit betekent evenwel niet dat u verplicht bent om uw voertuig bij dit keuringcentrum aan te bieden. U kan ervoor opteren om een naar een andere autokeuring te gaan. Dit kan ook in een andere stad of provincie. U bent immers vrij om naar het centrum van uw keuze te gaan. Enkel wanneer uw wagen een rood keuringsbewijs krijgt bent U verplicht om dezelfde autokeuring te gaan. Hebt u dus van de autokeuring Tienen een rood keuringsbewijs ontvangen dan bent u wel verplicht om naar dat station te gaan. U kan niet bij een andere keuring terecht. Ook niet wanneer dat andere keuringcentrum deel uitmaakt van dezelfde groep.

Wanneer U van de autokeuring Tienen een uitnodiging per post ontvangt betekent dit niet dat U naar dat station moet gaan. De uitnodiging is bedoeld om u er aan te herinneren dat U met uw wagen binnenkort naar de controle moet gaan. Deze bevat de gegevens van de technische controle Tienen omdat dit de keuring is die zich het dichtst bij uw woonplaats bevindt. U kan gerust naar een ander station gaan en de uitnodigingskaart meenemen.

Eigenaars van een wagen kiezen er soms voor om naar een ander station te gaan omdat de openingsuren beter overeenstemmen met hun persoonlijke agenda. Vooral de data waarop u op afspraak kan niet in alle stations dezelfde.

In Vlaams-Brabant zijn Diest en Zemst de dichtste alternatieven. In Limburg zijn dat Heers en Alken:

 • Diest: Industriezone 2/7 – I.Z. Webbekom 2105 Diest
 • Zemst: Erasmuslaan 21 – 1980 Zemst
 • Heers: Keuringscentrum 53 Steenweg op Luik 350 Heers
 • Alken: Keuringscentrum 51 Industrieterrein Kolmen 1308 Alken

Welke soorten keuringen worden er uitgevoerd in Tienen?

Je kan bij dit station terecht voor de volgende vormen van keuring:

 • Periodieke keuring
 • Herkeuring
 • Tweedehandskeuring
 • CNG keuring
 • Keuring LPG
 • Oldtimer keuring
 • ADR-keuring
 • CEMT-keuring

Autokeuring Tienen openingsuren – Afspraak maken

De autokeuringen in België hebben hun openingsuren op elkaar afgestemd. De autokeuring Tienen openingsuren komen daarmee overeen met die van andere centra. Daarnaast worden er een aantal specifieke dagen en uren voorzien waarop U kan een afspraak maken. Klanten die een afspraak maken hoeven vrijwel niet te wachten. Informatie over de autokeuring Tienen openingsuren vindt U op onze pagina ‘openingsuren’.

U vindt op deze pagina de autokeuring Tienen contactgegevens. Wenst u een afspraak te maken voor een technische controle dan kan dat telefonisch of per email of via de afsprakenautokeuring.be. Wij geven u voor alle Vlaamse en Brusselse autokeuringen de contactgegevens. Ook voor de autokeuring Tienen kan u het adres, het telefoonnummer en de website terugvinden. Net zoals de info over de webcamera van Tienen. Wenst u specifieke informatie over de openingsuren tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes dan verwijzen wij u graag door naar de website van de keuring in Tienen. Foto’s van dit station op Foursquare.

Gegevens technische controle Tienen

autokeuring Tienen openingsurenWij streven ernaar om te zorgen dat de informatie op deze website correct is. Hebt u toch een foutje gezien in de gegevens van de technische controle Tienen? Is er ook een webcam aanwezig? Dan vragen wij u om ons dit me te delen. Zo zorgen we er voor dat de contactgegevens van Tienen én alle andere keuringen in Vlaanderen en Brussel altijd up-to-date zijn!