Contactgegevens keuring Mechelen

Contactgegevens autokeuring Mechelen


Keuringscentrum 43
Brusselsesteenweg 460

Openingsuren

Maandag: van 07u00 tot 17u00
Dinsdag: van 07u00 tot 17u00
Woensdag: van 07u00 tot 17u00
Donderdag: van 07u00 tot 19u00
Vrijdag: van 07u00 tot 17u00

  • Er geldt een gemengd systeem: het is altijd mogelijk om tijdens de openingsuren een gewone keuring voor een voertuig uit te voeren met of zonder afspraak.
  • Voor de stations Tienen, Hoboken, Mechelen en Brasschaat is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor een keuring bedrijfsvoertuigen.
  • Keuring voor verkoop kan enkel op afspraak.
  • Een herkeuring is altijd zonder afspraak. Voertuigen die komen voor een herkeuring staan in een aparte rij. Ze worden met voorrang behandeld.
  • Keuring na een ongeval: niet mogelijk in dit station, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest
  • Keuring voor verlaagde voertuigen: niet mogelijk in dit station, enkel in Brasschaat, Willebroek, Alken en Diest
  • Invoerprocedure: niet mogelijk in dit station

Wie in de omgeving van Mechelen woont zal zijn auto in de meeste gevallen aanbieden aan de Autokeuring Mechelen.

De keuring van Mechelen is het keuringsstation van de regio. Bewoners van Mechelen zelf en zijn deelgemeenten Heffen, Hombeek, Leest, Muizen en Walem maken gebruik van deze keuringsdienst. Daarnaast is het ook voor inwoners van Willebroek, Rumst, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst en Kapelle-op-den-Bos de dichtste plaats om met de auto naar de keuring te gaan.

Heel wat mensen uit de omgeving denken daarmee dat ze ook verplicht zijn om hun wagen aan te bieden bij de Autokeuring Mechelen. Dit is niet het geval. In België kies je zelf je keuringsstation. Dat kan in Mechelen zijn, maar evengoed in Sint-Niklaas of Oostende.

De dienst autokeuring stuurt je op een bepaald moment een herinneringsbericht. Dit dient om je er aan te herinneren dat je binnenkort je voertuig (personenwagen, bestelwagen, vrachtwagen, mobilhome,…) aan de technische inspectie moet laten onderwerpen. Woon je in de omgeving dan zal je zien dat het adres en de openingsuren van de Autokeuring Mechelen op de uitnodiging staat vermeld.Toch is dit slechts informatief. Omdat je het dicht bij dit station van de technische controle woont wordt er van uit gegaan dat je je voertuig wellicht bij de Autokeuring Mechelen zal aanbieden. Zoals gezegd mag je gaan naar een autokeuring van eigen keuze. Ook wanneer je al het uitnodigingskaartje van de Autokeuring Mechelen hebt ontvangen.

Het komt regelmatig voor dat mensen hun voertuig bij een andere keuring aanbieden. Als je dicht bij een ander controlestation woont is het niet onlogisch dat je voor of na je werk je auto daar aanbiedt. Het is in dit licht ook belangrijk om te vermelden dat je bij zowat alle centra op afspraak kan gaan.

Een belangrijke opmerking: wie naar de autokeuring Mechelen is geweest en een rood keuringsbewijs heeft gekregen is wel verplicht om zjn voertuig na herstelling opnieuw in de keuring van Mechelen aan te bieden. Herkeuring moet met andere woorden wel gebeuren in hetzelfde station.

Autokeuring Mechelen openingsuren – Afspraak maken

Niet iedereen kan zich gemakkelijk vrij maken om met zijn voertuig naar de autokeuring in Mechelen te gaan. Net zoals alle andere centra in Vlaanderen heeft dit station ruime openingsuren. Daarnaast kan je ook een afspraak maken. Bij een autokeuring op afspraak wordt je zeer snel geholpen. Je bespaart je daarmee de tijd die je anders doorbrengt in de wachtrij van de autokeuring Mechelen. Je vindt op onze website de gegevens van elke autokeuring in Vlaanderen en Brussel. Zo kan je kijken waar je het gemakkelijkst een afspraak kan maken die past bij je eigen agenda.

Gegevens technische controle Mechelen

autokeuring Mechelen openingsurenWij streven ernaar om te zorgen dat de informatie op deze website correct is. Hebt u toch een foutje gezien in de gegevens van de technische controle Mechelen? Is er ook een webcam aanwezig? Dan vragen wij u om ons dit me te delen. Zo zorgen we er voor dat de contactgegevens van Mechelen én alle andere keuringen in Vlaanderen en Brussel altijd up-to-date zijn!