autokeuring Keuring LimburgEigenaars van een voertuig die voor de keuring Limburg verkiezen kunnen daarvoor terecht binnen de provincie op vier adressen. In Limburg wordt de controle georganiseerd door Autoveiligheid NV. Dit bedrijf heeft niet alleen vestigingen in de provincie Limburg. Ook de stations van bijvoorbeeld Turnhout, Geel, Heist-op-den-Berg, Mechelen ,Willebroek en Diest-Webbekom vallen onder hun bevoegdheid.

Voor wat de Limburgse autokeuringen betreft: deze bevinden zich op onderstaande locaties.

Keuring in Limburg

In Limburg heb je de keuze uit de vier onderstaande keuringen:

Zoals aangegeven maken deze stations deel uit van de firma Autoveiligheid die ook meerdere stations uitbaat in de provincie Antwerpen. De hoofdzetel bevindt zich daardoor niet op Limburgs grondgebied maar wel in het Antwerpse Geel. Het adres van de hoofdzetel:

Autoveiligheid
Lammerdries 7, 2440 Geel
e-mail: info@autoveiligheid.be
Website Autoveiligheid

Wie in de provincie Limburg woont is niet verplicht om in één van de vier plaatselijke centra naar de autokeuring te gaan. Het is perfect mogelijk om je auto, bestelwagen, camper of ander voertuig in bijvoorbeeld Vlaams-Brabant of Antwerpen op de keuring aan te bieden. Je mag ook elk jaar naar een ander station gaan als je dat wenst. De prijzen van de autokeuring zijn overal gelijk, dus op dat vlak maakt het alvast geen verschil.

Wel is het zo dat je terug moet naar hetzelfde station voor een herkeuring. Heb je bijvoorbeeld rood gekregen op de schouwing? In dat geval zal je je voertuig eerst in orde moeten brengen. Daarna ben je verplicht om terug te keren naar die antenne van de automobielinspectie die je het rode schouwingsbewijs heeft gegeven. Zij zullen dan controleren of je voertuig nu wel in orde is en een nieuw schouwingsbewijs opstellen.  Je kan een herschouwing dus niet laten uitvoeren op een andere plaats. Ook niet wanneer er meerdere vestigingen zijn die deel uitmaken van dezelfde groep.