DIV brusselDe DIV Brussel is de hoofdzetel van de Dienst Inschrijving Voertuigen in België. Er is ook een loket waar inwoners uit de regio terechtkunnen. De Div zorgt voor een waaier aan diensten met betrekking tot het inschrijven van voertuigen.

Opgelet, er zijn een aantal inschrijvingen die verplicht online dienen te gebeuren. Daarvoor kan je dus niet terecht in Brussel. Meer info hierover vind je verder op deze pagina.

DIV Brussel
Dienst Inschrijving Voertuigen
Vooruitgangstraat 56
1210 Sint-Joost-ten-Node

Wat is het telefoonnummer van DIV Brussel?

De DIV in Brussel is telefonisch niet bereikbaar. U kan telefonisch contact opnemen met het call-center op 02/277. 30. 50. Dit van 8:30 tot 12:00 uur.

Openingsuren in Brussel

Hieronder vind je de openingsuren voor de DIV afdeling in Brussel. Omdat heel wat inschrijvingen nu online gebeuren zijn de openingsuren aangepast en is de dienst op woensdag gesloten. Voor de meeste diensten is het wel nodig om vooraf online een afspraak te maken. Voor transitplaten en schrappingen is een afspraak niet vereist.

voormiddag namiddag
maandag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
dinsdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
woensdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
donderdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
vrijdag gesloten gesloten
zaterdag gesloten gesloten
zondag gesloten gesloten

Inschrijving

Volgende inschrijvingen moeten online gebeuren via de verzekeringsmakelaar/agent of leasingmaatschappij. Daarvoor kan u niet in Brussel terecht.

  • Een voertuig dat in België is gekocht
  • Een tweedehandsvoertuig dat voordien in België ingeschreven was

Digitale inschrijving is niet mogelijk voor alle soorten voertuigen. Voor onderstaande types moet de inschrijving gebeuren via het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’. Dit papier kan je opsturen naar de DIV-afdeling in Brussel. Je kan het ook zelf ter plaatse afgeven.

  • Tweedehands motorfietsen
  • Taxi’s
  • Huurvoertuigen met chauffeur
  • Voertuigen met chassisnummer van minder dan 17 tekens
  • Voertuigen waarvan aard, chassisnummer, datum van eerste ingebruikname, … gewijzigd is.

De andere lokale afdelingen van de DIV in Vlaanderen bevinden zich in Oostende, Alken, Kontich en Gent. De hoofdzetel in Brussel.