DIV OostendeDe DIV Gent is de regionale afdeling van de Dienst Inschrijving Voertuigen voor Oost-Vlaanderen. Je kan er terecht voor een waaier aan diensten met betrekking tot het inschrijven van voertuigen. Opgelet, er zijn een aantal inschrijvingen die verplicht online dienen te gebeuren. Daarvoor kan je dus niet terecht bij de DIV Gent. Meer info hierover vind je verder op deze pagina. Houd er ook rekening mee dat de brievenbus van deze dienst zich in het gebouw zelf bevindt. Je kan ze dus enkel gebruiken tijdens de openingsuren.

Adres

DIV Gent
Dienst Inschrijving Voertuigen
Visserij 43
9000 Gent

Wat is het telefoonnummer van DIV Gent?

De DIV in Gent is telefonisch niet bereikbaar. U kan telefonisch contact opnemen met het call-center op 02/277. 30. 50. Dit van 8:30 tot 12:00 uur.

Openingsuren DIV Gent

Hieronder vind je de openingsuren voor de DIV in Oostende. Omdat heel wat inschrijvingen nu online gebeuren zijn de openingsuren aangepast en is de dienst op woensdag gesloten. Het is wel nodig om vooraf online een afspraak te maken.

DIV Gent voormiddag namiddag
maandag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
dinsdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
woensdag gesloten gesloten
donderdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
vrijdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
zaterdag gesloten gesloten
zondag gesloten gesloten

Inschrijving bij DIV Gent

Volgende inschrijvingen moeten online gebeuren via de verzekeringsmakelaar/agent of leasingmaatschappij. Daarvoor kan niet in Gent terecht.

  • Een voertuig dat in België is gekocht
  • Een tweedehandsvoertuig dat voordien in België ingeschreven was

Digitale inschrijving is niet mogelijk voor alle soorten voertuigen. Voor onderstaande types moet de inschrijving gebeuren via het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’. Dit papier kan je opsturen naar de DIV Gent.  Je kan het ook zelf ter plaatse afgeven. Opgelet: de brievenbus staat in het gebouw zelf en is dus enkel toegankelijk tijdens de openingsuren.

  • Tweedehands motorfietsen
  • Taxi’s
  • Huurvoertuigen met chauffeur
  • Voertuigen met chassisnummer van minder dan 17 tekens
  • Voertuigen waarvan aard, chassisnummer, datum van eerste ingebruikname, … gewijzigd is.

De andere lokale afdelingen van de DIV in Vlaanderen bevinden zich in Alken, Kontich en Oostende. De hoofdzetel is in Brussel.