Niemand houdt er van om lang aan te schuiven. En dit al zeker niet in de rij van de technische controle of autokeuring. De verschillende keuringscentra doen hun uiterste best om het hun klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Een webcam of camera vindt daarmee meer en meer ingang in de Belgische keuringsstations. Een webcamera zorgt er voor dat iedereen die over een computer  of een smartphone en een internetverbinding zonder veel gedoe live kan nakijken hoeveel wagens er staan te wachten aan de lijn van de automobielinspectie.

Te veel auto’s op de camera?

Wat als je vaststelt dat er heel veel wagens in de wachtrij staan? De wachttijd aan de schouwing kan dan serieus oplopen. Merken we daarbij op dat de webcam of camera niet de enige klantvriendelijke maatregel is. De autokeuring geeft zijn klanten ook vaak de mogelijkheid om op afspraak langs te komen. In de meeste gevallen is dit op maandag- of donderdagavond. U kijkt best even na met het keuringsstation van uw keuze of dit daar ook het geval is. U vindt de gegevens van alle centra in Vlaanderen en Brussel op onze website. U selecteert in het hoofdmenu bovenaan de provincie . U krijgt dan een overzicht van de verschillende centra in die provincie. Als u daar op klikt komt u op de detailpagina voor dat station. U kan er de adresgegevens, telefoonnummer en website terugvinden. Voor uw gemak hebben we er alvast een plannetje van Google Maps aan toegevoegd.

Wanneer is de webcam nuttig?

Het is duidelijk dat de webcam van de technische controle vooral interessant is als U niet te ver van de autokeuring bent. Als u op de camera kijkt en daarna nog meer dan een kwartier moet rijden tot aan de keuring riskeert U dat de situatie ondertussen veranderd is. Het is daarom goed om ook rekening te houden met het typische drukteschema van het centrum. In elke vestingsplaats van de technische controle zijn er door de dag pieken en kalmere periodes. Dit staat meestal vermeld aan de ingang van de keuring. De webcam of camera van de autokeuring geeft U een momentopname van de wachtrij. Zeker in een piekperiode kan de situatie snel veranderen!

Een lijst met de camera’s van de verschillende keuringen in Vlaanderen en Brussel vind je op de pagina overzicht webcams.

Wij geven op onze website ook een overzicht van de autokeuring webcam of camera systemen. De verschillende keuringen in België zijn ondergebracht in een aantal verschillende bedrijven. Er zijn heel wat overeenkomsten tussen deze bedrijven. Zo zijn de openingsuren in zowat alle centra gelijk. Dit voor wat betreft de vrije openingsuren als de technische controle op afspraak. De camera systemen en websites zijn niet altijd dezelfde. Dit betekent dat het voor het grote publiek niet altijd meteen duidelijk is waar ze de webcam van een keuringsstation kunnen bekijken. Wij zijn daarom begonnen met een overzicht te maken met elke technische controle camera die online bekeken kan worden.

Alle keuringen in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen zijn ondertussen uitgerust met een online camera. Via onze pagina met het overzicht van alle webcams kan je meteen elke webcam bekijken. Dit gaat snel en gemakkelijk. Je hebt er geen speciale software voor nodig. Het is ook niet nodig om een account aan te maken en in te loggen. Je kan elke camera bekijken met een gewone smartphone of computer die verbonden is met het internet.


Webcam DendermondeWebcam StekeneWebcam NazarethWebcam EekloWebcam Sint-Denijs-WestremWebcam Erembodegem AalstWebcam BrakelWebcam Sint-NiklaasWebcam GentWebcam WondelgemWebcam Zwijnaarde

Webcam Camera OostendeWebcam Camera BruggeWebcam Camera IchtegemWebcam Camera DiksmuideWebcam Camera IeperWebcam Camera RoeselareWebcam Camera TieltWebcam Camera ZwevegemWebcam Camera WevelgemWebcam Camera Deerlijk