autokeuring Roeselare met een online afspraakDe autokeuring Roeselare is gelegen aan de Roelensbeekstraat 2. Dit is een zijstraat van de Beversesteenweg. De keuring is gemakkelijk te bereiken via de rotonde aan deze Beversesteenweg. Deze steenweg zelf heeft een afrit met de R32. De R32 is de ringweg van deze stad en is een belangrijke verbindingsweg voor Roeselare en omgeving. Als je de afrit neemt met de ringweg sla je nadien rechtsaf aan de rotonde. Zo kom je in Roekensbeekstraat. Dit keuringsstation is daarmee gemakkelijk bereikbaar, ook voor wie van wat verder komt en niet zo goed zijn weg kent in Roeselare.

KM Autokeuring Roeselare
Roelensbeekstraat 2
8800 Roeselare
telefoon: 059 25 55 55 – fax: 051 26 38 81

Faciliteiten

 • de autokeuring Roeselare beschikt over 3 lijnen voor technische controle van personenwagens en 3 gemengde lijnen voor  personenwagens en bedrijfsvoertuigen
 • keuring na ongeval wordt niet aangeboden in dit keuringsstation
 •  technische keuring van motorfietsen na een ongeval en bij tweedehandsverkoop is mogelijk vanaf halfweg maart 2023

Openingsuren keuring Roeselare

Maandag: van 07u00 tot 19u00 *
Dinsdag: van 07u00 tot 17u00
Woensdag: van 07u00 tot 17u00
Donderdag: van 07u00 tot 19u00 *
Vrijdag: van 07u00 tot 17u00
 • * Maandag en donderdag op afspraak van 17u tot 19u

Online afspraak maken autokeuring Roeselare

 • Je wagen laten keuren kan in Roeselare doorlopend van 7 uur tot 17 uur. Dit van maandag tot vrijdag. Voor heel wat keuringen is een online afspraak niet nodig
 • Op maandagavond en donderdagavond kan je ook op afspraak naar de keuring in Roeselare
 • Een personenwagen, lichte vrachtwagen, kampeerauto of minibus kan je elke werkdag laten keuren met of zonder afspraak.
 • Bedrijfsvoertuigen met een MTM van meer dan 3500 kg en aanhangwagen kan alle dagen zonder afspraak.
 • Wil je zonder online afspraak naar de autokeuring Roeselare? Dan doe je er goed aan om er voor te zorgen dat je tijdig aansluit in de wachtrij. De keuring sluit om 17 uur en je wordt enkel toegelaten tot de wachtrij als de inspecteurs van de technische controle van mening zijn dat er nog voldoende tijd overblijft om je wagen te keuren. Als het zeer druk is kan de wachtrij vervroegd worden afgesloten.
 • Op zaterdag, zondag en feestdagen is de schouwing van Roeselare gesloten. Op brugdagen wordt er wel gewerkt.

Drukte autokeuring Roeselare

 • De keuring in Roeselare is uitgerust met een webcam en een online druktebarometer. Via het systeem van Google Piekuren kan je een goed beeld krijgen van de gemiddelde drukte over een langere periode. Op basis van deze gegevens kunnen we alvast aflezen dat het dus vaak behoorlijk druk op de autokeuring van Roeselare.
 • Je mag erop rekenen dat je gemiddeld 30 minuten tot 1 uur doorbrengt op deze locatie. Dit is uiteraard een algemeen gemiddelde en hangt sterk af van de drukte en het soort keuring waarvoor je komt.

Drukte: maandag – drukste periode rond 14 uur

Autokeuring Roeselare overzicht drukte maandag

Drukte: dinsdag – drukste periode rond 14 uur

Autokeuring Roeselare overzicht drukte dinsdag

Drukte: woensdag – drukste periode rond 14 uur

Autokeuring Roeselare overzicht drukte woensdag

Drukte: donderdag – drukste periode rond 10 uur

Autokeuring Roeselare overzicht drukte donderdag

 

Drukte: vrijdag – drukste periode rond 14 uur

Autokeuring Roeselare overzicht drukte vrijdag

Andere keuringscentra in de omgeving

Als je niet niet naar de keuring in Roeselare wilt gaan zijn er een aantal andere keuringsstations in de ruime regio. Deze stations maken ook deel uit van de groep KM die de schouwing in Roeselare uitbaat. De dichtste centra zijn de autokeuringen van Tielt, Wevelgem, Ieper en Deerlijk. We geven je hieronder de geschatte rijtijden bij gemiddelde verkeersdrukte mee.

Afstand autokeuring Roeselare tot andere keuringen

Keuringsstation Route Rijtijd afstand
Keuring Tielt via N37 19 minuten 13,8 km
Keuring Tielt via N37 en R32 22 minuten 13,9 km
Keuring Tielt via N35/N37 23 minuten 15,7 km
Keuring Wevelgem via E403 25 minuten 22,8 km
Keuring Wevelgem via E403 en R32 24 minuten 24,3 km
Keuring Wevelgem Muizelstraat en E403 25 minuten 18,8 km
Keuring Ieper via N313 35 minuten 29,2 km
Keuring Ieper via A19 en E403 37 minuten 46,7 km
Keuring Ieper via R32 38 minuten 31,3 km
Keuring Deerlijk Via E17 en E403 39 minuten 36,8 km
Keuring Deerlijk via N36 41 minuten 24,4 km

Je wagen laten keuren in Roeselare?

De Autokeuring Roeselare is het officiële keuringsstation voor Roeselare en omgeving. Dit betekent evenwel niet dat je verplicht bent om uw voertuig bij dit keuringscentrum aan te bieden.

autokeuring Roeselare voor alle soorten voertuigkeuringenJe kan ervoor opteren om een naar een andere autokeuring te gaan. Dit kan ook in een andere stad of provincie. je bent immers vrij om naar het centrum van je eigen keuze te gaan. Enkel wanneer je wagen een rood keuringsbewijs krijgt ben je verplicht om terug naar dezelfde autokeuring te gaan. Heb je dus van de autokeuring Roeselare een rood keuringsbewijs gekregen?

Dan ben je wel verplicht om opnieuw naar dat station te gaan. Je kan dan niet bij een andere keuring terecht voor een herkeuring. Ook niet wanneer dat andere keuringscentrum deel uitmaakt van dezelfde groep. Bij een andere schouwing zal er altijd opnieuw een volledige keuring gebeuren en geen herkeuring. Dit is uiteraard duurder en neemt meer tijd in beslag.

Wanneer je van de autokeuring Roeselare een uitnodiging per post ontvangt betekent dit nog niet dat je naar dat station moet gaan. De uitnodiging is bedoeld om je er aan te herinneren dat je met je wagen binnenkort naar de controle moet gaan. Deze brief bevat de gegevens van de technische controle in Roeselare omdat dit de keuring is die zich het dichtst bij je woonplaats bevindt. Je kan gerust naar een ander station gaan en de uitnodigingskaart meenemen.

Eigenaars van een wagen kiezen er soms voor om naar een ander station te gaan omdat de openingsuren beter overeenstemmen met hun persoonlijke agenda. Soms lukt het bijvoorbeeld niet om een online afspraak te maken met de autokeuring van Roeselare. Even checken of er mogelijkheden zijn in andere keuringscentra zoals Tielt, Ieper, Wevelgem of Deerlijk kan dan een oplossing zijn.

Gegevens technische controle Roeselare

autokeuring Roeselare openingsurenWij streven ernaar om te zorgen dat de informatie op deze website correct is. Heb je toch een foutje gezien in de gegevens van de autokeuring Roeselare? Dan vragen wij je vriendelijk om ons dit me te delen. Zo zorgen we er voor dat de contactgegevens van Roeselare én alle andere keuringen in Vlaanderen en Brussel altijd up-to-date zijn! Ook andere info zoals deze of deze zijn altijd welkom.