Wie in Oost-Vlaanderen zijn voertuig of moto wil laten keuren kan daarvoor terecht bij de centra van SBAT. Dit is de organisatie die verantwoordelijk is voor de keuring Oost-Vlaanderen. In tegenstelling tot Frankrijk of Engeland wordt de technische controle niet uitgevoerd door erkende privé garagisten. Er zijn een aantal bedrijven die door de overheid zijn erkend om in België de automobiel inspectie te organiseren. Er zijn daarom maar een beperkt aantal grote keuringscentra in Oost-Vlaanderen. Deze maken allen deel uit van SBAT. Hieronder vind je de lijst met Oost-Vlaamse centra.

SBAT Keuringscenta

Dit zijn de verschillende autokeuringen uitgebaat door SBAT. Als je op de gemeente klikt krijg je meer info over het station:

Opmerking: tegen eind 2023 komt er ook een keuringscentrum in Laarne.

Wie in Oost-Vlaanderen naar de keuring wil komt dus altijd bij SBAT terecht. Ook in andere provincies vinden we een dergelijke structuur. Zo staat bijvoorbeeld KM – Keuringsbureau Motorvoertuigen in voor de technische controle in West-Vlaanderen. Autoveiligheid NV zorgt dan weer voor de keuringen in Limburg.

Hoofdzetel Keuring SBAT

STUDIEBUREEL VOOR AUTOMOBIELTRANSPORT
SBAT – S.B.A.T. nv
Poortakkerstraat 129
9051 Sint-Denijs-Westrem
Telefoon: 09/321 76 20
Telefoon voor afspraken: 078/15 12 43
sbat@sbat.be

Om online een afspraak te maken met de schouwingen of om de camera’s te bekijken kan u terecht op onze overzichtspagina’s afspraken of online camera’s.

Zoals de meeste bedrijven kan je bij deze organisatie ook terecht voor het afleggen van het examen voor het rijbewijs.