DIV OostendeDe DIV Oostende is de regionale afdeling van de Dienst Inschrijving Voertuigen voor West-Vlaanderen. Deze is gelegen naast het station van Oostende. Je kan er terecht voor een waaier aan diensten met betrekking tot het inschrijven van voertuigen. Opgelet, er zijn een aantal inschrijvingen die verplicht  online dienen te gebeuren. Daarvoor kan je dus niet terecht bij de DIV Oostende. Meer info hierover vind je verder op deze pagina. Houd er ook rekening mee dat de brievenbus van deze dienst zich in het gebouw zelf bevindt. Je kan ze dus enkel gebruiken tijdens de openingsuren.

Adres

DIV Oostende
Dienst Inschrijving Voertuigen
Natiënkaai 5
8400 Oostende

Wat is het telefoonnummer van DIV Oostende?

De DIV in Oostende is telefonisch niet bereikbaar. U kan telefonisch contact opnemen met het call-center op 02/277. 30. 50. Dit van 8:30 tot 12:00 uur.

Openingsuren

Hieronder vind je de openingsuren voor de DIV in Oostende. Omdat heel wat inschrijvingen nu online gebeuren zijn de openingsuren aangepast en is de dienst op vrijdag gesloten. Het is wel nodig om vooraf online een afspraak te maken.

DIV Gent voormiddag namiddag
maandag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
dinsdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
woensdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
donderdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
vrijdag gesloten gesloten
zaterdag gesloten gesloten
zondag gesloten gesloten

Inschrijving bij DIV Oostende

Volgende inschrijvingen moeten online gebeuren via de verzekeringsmakelaar/agent of leasingmaatschappij. Daarvoor kan niet in Oostende terecht.

  • Een voertuig dat in België is gekocht
  • Een tweedehandsvoertuig dat voordien in België ingeschreven was

Digitale inschrijving is niet mogelijk voor alle soorten voertuigen. Voor onderstaande types moet de inschrijving gebeuren via het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’. Dit papier kan je opsturen naar de DIV Oostende. Je kan het ook zelf ter plaatse afgeven. Opgelet: de brievenbus staat in het gebouw zelf en is dus enkel toegankelijk tijdens de openingsuren.

  • Tweedehands motorfietsen
  • Taxi’s
  • Huurvoertuigen met chauffeur
  • Voertuigen met chassisnummer van minder dan 17 tekens
  • Voertuigen waarvan aard, chassisnummer, datum van eerste ingebruikname, … gewijzigd is.

De andere lokale afdelingen van de DIV in Vlaanderen bevinden zich in Alken, Kontich en Gent. De hoofdzetel in Brussel.