keuring-auto-openingsurenIn België zijn de verschillende autokeuringstations verenigd in een aantal grotere ondernemingen. Deze ondernemingen zijn qua beheer en directie onafhankelijk van elkaar. Ze hebben wel een aantal afspraken met elkaar. Zo zijn de autokeuring openingsuren voor het overgrote deel van de keuringcentra gelijk. Voor  de overgrote meerderheid van de stations gelden volgende uren:

  • Open van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur.
  • Op maandag en/of op donderdag zijn heel wat keuringscentra open tot 19.00 uur – eventueel op afspraak.
  • Check altijd eerst de autokeuring openingsuren vooraleer U uw voertuig komt aanbieden!

Opgelet: als een station open is tot 17.00 uur betekent dit niet dat U uw voertuig kunt voorrijden tot 17.00 uur.

Bij sommige stations moet U ten laatste om 16.00 uur toekomen om toegelaten te worden tot de wachtrij. Komt U toe om bijvoorbeeld 16.15 uur dan hangt het af van de drukte of U nog wordt toegelaten. Het personeel van de keuring moet immers voldoende tijd hebben om uw wagen op de juiste manier te inspecteren.Andere keuringsstations zijn meer soepel. U informeert U best telefonisch vooraf als U denkt vrij dicht bij het sluitingsuur toe te komen.

U vindt op onze website een overzicht van de verschillende stations in Vlaanderen en Brussel. Ga via het menu naar het keuringsstation van uw keuze. U vindt er altijd het telefoonnummer, website en eventuele fax gegevens terug.

Openingsuren online

U wil online de openingsuren checken?  Bij elk keuringscentrum staat de website ervan vermeld. Ga via het menu naar de provincie en stad van uw keuze en klik door naar de website.

Naast de autokeuring openingsuren is het ook belangrijk om rekening te houden met de drukte. De stations zijn open van 7.00 tot 17.00 uur of langer. Dat wil niet zeggen dat het er altijd even druk is. Er zijn momenten op de dag waarop de wachttijden beperkt zijn. Op ander tijdstippen kan er bijzonder veel volk zijn. Geduld hebben is dan de boodschap.

Gelukkig is het vrij goed in te schatten wanneer het drukste moment is. Dit is voor een deel afhankelijk van de ligging van het keuringsstation. Een telefoontje naar de keuring van uw keuze kan U veel wachttijd besparen.

Hebt U geen zin of geen tijd om lang te wachten? Naast de publieke autokeuring openingsuren is er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken. Keuringen op afspraak  gaan door op specifieke dagen en uren. Vaak is dit op maandag en/of op een donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. De autokeuring is gesloten tijdens het weekend, en dit geldt ook voor feestdagen.