Div AlkenDe DIV Alken is de regionale antenne van de Dienst Inschrijving Voertuigen voor de provincie Limburg. Je kan er terecht voor een waaier aan diensten met betrekking tot het inschrijven van voertuigen. Opgelet, er zijn een aantal inschrijvingen die verplicht online dienen te gebeuren. Daarvoor kan je dus niet terecht bij in Alken. Meer info hierover vind je verder op deze pagina. Houd er ook rekening mee dat de brievenbus van deze dienst zich in het gebouw zelf bevindt. Je kan ze dus enkel gebruiken tijdens de openingsuren.

Adres

DIV Alken
Dienst Inschrijving Voertuigen
Industrieterrein Kolmen 1214
3570 Alken

Wat is het telefoonnummer van DIV Alken?

De DIV in Alken is telefonisch niet bereikbaar. U kan telefonisch contact opnemen met het call-center op 02/277. 30. 50. Dit van 8:30 tot 12:00 uur.

Openingsuren Alken

Hieronder vind je de openingsuren voor de DIV antenne voor de provincie Limburg. Omdat heel wat inschrijvingen nu online gebeuren zijn de openingsuren aangepast en is de dienst op vrijdag gesloten. Het is wel nodig om vooraf online een afspraak te maken.

DIV Alken voormiddag namiddag
maandag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
dinsdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
woensdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
donderdag 8:30 – 12:00 13:00 – 15:30
vrijdag gesloten gesloten
zaterdag gesloten gesloten
zondag gesloten gesloten

Inschrijving bij de DIV van Alken

Volgende inschrijvingen moeten online gebeuren via de verzekeringsmakelaar/agent of leasingmaatschappij. Daarvoor kan u dus niet in Alken terecht.

  • Een voertuig dat in België is gekocht
  • Een tweedehandsvoertuig dat voordien in België ingeschreven was

Digitale inschrijving is niet mogelijk voor alle soorten voertuigen. Voor onderstaande types moet de inschrijving gebeuren via het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’. Dit papier kan je opsturen naar de DIV-afdeling in Alken. Je kan het ook zelf ter plaatse afgeven. Opgelet: de brievenbus staat in het gebouw zelf en is dus enkel toegankelijk tijdens de openingsuren.

  • Tweedehands motorfietsen
  • Taxi’s
  • Huurvoertuigen met chauffeur
  • Voertuigen met chassisnummer van minder dan 17 tekens
  • Voertuigen waarvan aard, chassisnummer, datum van eerste ingebruikname, … gewijzigd is.

De andere lokale afdelingen van de DIV in Vlaanderen bevinden zich in Oostende, Kontich en Gent. De hoofdzetel in Brussel.