is de autokeuring open op zaterdag?We hebben het allemaal druk. Het lukt daarmee niet altijd zomaar om tijdens de werkweek met je auto naar de keuring te gaan. Maar je wagen moet natuurlijk wel tijdig gekeurd worden. Het zou dan uiteraard handig zijn als je je voertuig ook op zaterdag kon voorrijden op de schouwing.

De openingsuren van de technische controle zijn ruim maar dat betekent niet dat je er alle dagen terecht kan. Een veelgestelde vraag: kan je tijdens het weekend je auto laten keuren? Is de autokeuring open op zaterdag?

In België is de autokeuring nooit open op zaterdag, zondag en op feestdagen. Je moet dus je wagen tijdens weekdagen laten keuren. Wel zijn er een aantal hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je van maandag tot vrijdag vlotter naar de keuring kan gaan.

1 – Maak een afspraak

De beste manier om minder lang te moeten aanschuiven aan de keuring is om op afspraak langs te gaan. Dit kan niet op zaterdag, maar wel op verschillende dagen van de week. Het betekent in de praktijk zeker niet altijd dat je onmiddellijk aan de beurt bent. Wel zorgt een afspraak ervoor dat je minder lang moet aanschuiven.

2 – Kies een ander keuringsstation

Er zijn in België bijna 80 adressen waar je je auto kan laten keuren. Dat hoeft niet meteen bij jou in de buurt te zijn. Je kan ook naar de technische controle gaan in de buurt van je werk. Opgepast, als je geen groene keuringskaart krijgt zal je je wagen voor de herkeuring wel opnieuw moeten aanbieden in datzelfde station.

3 – Laat iemand anders met je auto gaan

Kan je echt alleen maar op een zaterdag naar de keuring gaan? Vraag dan aan een vriend of familielid om met je wagen tijdens weekdagen naar de schouwing te gaan. Je bent als eigenaar immers niet verplicht om zelf je voertuig voor te rijden. Kijk vooraf natuurlijk wel goed na of alle verplichte documenten in je auto aanwezig zijn. De keuring zal bij de identificatie van je auto ook het chassisnummer checken. Zorg er dus voor dat diegene die naar de autokeuring zal gaan je chassisnummer weet terug te vinden .

4 – Check de drukte op de keuring

Probeer je toch zelf een gaatje te maken in je agenda? Je kan aan de hand van de online camera’s of de druktebarometer checken wat de minst drukke periodes zijn. Je zal meteen merken dat een keuring op zaterdag niet mogelijk is, maar dat er ook op weekdagen periodes zijn waarbij het minder druk is.

5 – Latere opening tot 19 uur

Bij verschillende stations van de keuring kan je op sommige dagen je wagen laten keuren tot 19 uur. Vaak is dit op maandag- en donderdagavond en gaat deze keuring enkel door op afspraak. Je vindt de gegevens van alle autokeuringen in Vlaanderen en Brussel op onze website.

Geen keuring op zaterdag, zondag en feestdagen

De diensten van de autokeuring zijn gesloten op zaterdag, zondag en op feestdagen. Op deze feestdagen kan je je wagen dus niet aanbieden voor een keuring.

  • Elke zaterdag: autokeuring gesloten
  • Elke zondag: autokeuring gesloten

Feestdagen

Feestdag Datum Dag Status
Nieuwjaar 01/01/2024 maandag Autokeuring gesloten
Paasmaandag 01/04/2024 maandag Autokeuring gesloten
Dag van de Arbeid 01/05/2024 woensdag Autokeuring gesloten
O.H. Hemelvaart 09/05/2024 donderdag Autokeuring gesloten
Pinkstermaandag 20/05/2024 maandag Autokeuring gesloten
Nationale feestdag 21/07/2024 zondag Autokeuring gesloten
O.L.V. hemelvaart 15/08/2024 donderdag Autokeuring gesloten
Allerheiligen 01/11/2024 vrijdag Autokeuring gesloten
Wapenstilstand 11/11/2024 maandag Autokeuring gesloten
Kerstdag 25/12/2024 woensdag Autokeuring gesloten