autokeuring laarneMet je auto naar de keuring in Laarne? Voorlopig kan dit nog niet, maar de plannen zijn er. Tegen eind 2023 komt er een nieuwe autokeuring in Laarne. De uitbating zal gebeuren door SBAT die nu ook al de andere schouwingscentra in Oost-Vlaanderen uitbaat. SBAT had zijn oog laten vallen op een terrein dat daarvoor wel geschikt zou zijn. Aanvankelijk was er nog heel wat weerstand tegen een keuring in Laarne. Ondertussen is het duidelijk dat dit nieuwe station er komt, en dit tegen het einde van dit jaar.

Autokeuring Laarne: modern en ecologisch

SBAT maakt zich sterk dat deze nieuwe keuring het meest moderne én meest ecologische keuringsstation wordt. Het gebouw van de keuring zal voorzien zijn van warmtepompen en zonnepanelen. Ook windenergie zal zijn bijdrage leveren om het station nog ecologischer te maken. Bekijk de reportage van TV Oost in verband met de autokeuring van Laarne hieronder of op de website van TV Oost.

Via statistieken kan de SBAT vrij goed inschatten hoeveel auto’s ze per dag op dit keuringsstation zouden kunnen verwachten. Er werd rekening gehouden met een 135 tot 195 wagens per dag. Ze moeten naar de keuring rijden en ook weer terugkomen. Dat betekent dus een 400-tal extra bewegingen per dag in de buurt. Hiertegen was nogal wat verzet, maar ondertussen is de beslissing gevallen. Er komt inderdaad een nieuw station van SBAT. De autokeuring Laarne is daarmee in de toekomst een feit.

De bouw van dit keuringsstation moet op het moment van schrijven nog beginnen. We houden uiteraard onze bezoekers op de hoogte. Van zodra de autokeuring van Laarne in gebruik is nemen wij deze op in ons overzicht en zorgen wij voor alle nuttige contactgegevens.

De toekomstige keuring van Laarne in de media:

Toekomstige inrichting autokeuring Laarne:

  • Drie lijnen voor de technische controle van personenwagens
  • Eén lijn voor de technische controle van bedrijfswagens

Toekomstig adres Autokeuring Laarne

  • Autokeuring Laarne (vanaf eind 2023)
  • Uitbater: SBAT
  • KMO zone Veldmeers
  • Leeweg
  • 9270 Laarne

Huidige keuringen van SBAT in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen worden alle keuringen uitgevoerd door SBAT. Dit bedrijf beschikt daarvoor op dit moment over x keuringsstations Deze zijn mooi verdeeld over het volledige grondgebied van de provincie. In volgende steden en gemeenten kan je terecht om een voertuig te laten keuren:

Niet alleen Oost-Vlamingen kunnen trouwens gebruikmaken van deze diensten. Ook chauffeurs of eigenaars uit andere provincies die het gemakkelijker vinden kunnen terecht in deze keuringsstations. In België ben je immers volledig vrij om met je auto naar de autokeuring van je eigen keuze te gaan.