De Autokeuring Gent bestaat uit vier officiële keuringsstations voor Gent en omgeving. Deze bevinden zich in Nazareth, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Wondelgem. Bent U van Gent? Dit betekent niet dat u verplicht bent om uw voertuig bij één van deze Gentse centra aan te bieden. U kan ervoor opteren om naar een andere autokeuring te gaan. Dit kan ook in een andere stad of provincie. U bent immers vrij om in België naar het centrum van uw keuze te gaan.

Waar naar de autokeuring in Gent?

Er zijn in de zone Gent vier verschillende keuringscentra. Voor de contactgegevens van een specifiek station gaat u naar:

Afspraak Autokeuring Gent

Door de coronamaatregelen zijn de autokeuringen in Vlaanderen veel meer op afspraak gaan werken. Dit geldt ook voor de keuringen in Gent die deel uitmaken van de SBAT groep. Meer info hierover vindt u op onze pagina keuringen op afspraak.

Gent – Nazareth:

 • Personenwagens: enkel op afspraak
 • Licht vrachtvervoer: op afspraak of vrij voorrijden
 • Zwaar vervoer: enkel vrij voorrijden

Gent – Zwijnaarde:

 • Personenwagens: enkel op afspraak
 • Licht vrachvervoer: enkel op afspraak
 • Zwaar vervoer: niet mogelijk

Gent – Sint Denijs Westrem:

 • Personenwagens: enkel op afspraak
 • Licht vrachtvervoer: enkel op afspraak
 • Zwaar vervoer: niet mogelijk

Gent – Wondelgem:

 • Personenwagens: enkel op afspraak
 • Licht vrachtvervoer: op afspraak of vrij voorrijden
 • Zwaar vervoer: enkel vrij voorrijden

Over de keuring in Gent

 • U kan zelf kiezen waar u naar de keuring gaat met uw auto of ander voertuig. Enkel wanneer uw wagen herkeurd moet worden bent u verplicht om terug te keuren naar hetzelfde station van de autokeuring. Hebt u dus van een autokeuring een rood keuringsbewijs of een groen keuringsbewijs met beperkte geldigheid ontvangen? Dan bent u wel verplicht om naar dat station te gaan. U kan niet bij een andere keuring terecht. Ook niet wanneer dat andere keuringscentrum deel uitmaakt van dezelfde groep.
 • Wanneer U van de autokeuring Gent een uitnodiging per post ontvangt betekent dit niet dat U naar één van de stations in het Gentse moet gaan. De uitnodiging is bedoeld om u er aan te herinneren dat u met uw wagen binnenkort naar de controle moet gaan. Deze bevat de gegevens van een technische controle Gent omdat dit de keuring is die zich het dichtst bij uw woonplaats bevindt. U kan gerust naar een ander station gaan en de uitnodigingskaart meenemen.
 • Eigenaars van een wagen kiezen er soms voor om naar een ander station te gaan omdat de openingsuren beter overeenstemmen met hun persoonlijke agenda. Vooral de data waarop u op afspraak kan niet in alle stations dezelfde.

Autokeuring Gent openingsuren – Afspraak maken

De autokeuringen in België hebben hun openingsuren op elkaar afgestemd. De autokeuring Gent openingsuren komen daarmee overeen met die van andere centra. Daarnaast worden er een aantal specifieke dagen en uren voorzien waarop U kan een afspraak maken. Klanten die een afspraak maken hoeven vrijwel niet te wachten. Informatie over de autokeuring Gent openingsuren vindt U op de specifieke pagina per station. Dit vermeldt de openingsuren, tarieven, contactgegevens en andere nuttige info.

U vindt op elke  pagina ook de autokeuring Gent contactgegevens. Wenst u een afspraak te maken voor een technische controle dan kan dat telefonisch of via een afspraak via het internet. Wij geven u voor alle Vlaamse en Brusselse autokeuringen de contactgegevens. Ook voor de autokeuring Gent kan u de adressen, telefoonnummers en de website terugvinden. Wenst u specifieke informatie over de openingsuren tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes dan verwijzen wij u graag door naar de website van de keuring in Gent.

Gegevens technische controle Gent

autokeuring Gent openingsurenWij streven ernaar om te zorgen dat de informatie op deze website correct is. Hebt u toch een foutje gezien in de gegevens van de technische controle Gent? Dan vragen wij u om ons dit me te delen. Zo zorgen we er voor dat de contactgegevens van Gent én alle andere keuringen in Vlaanderen en Brussel altijd up-to-date zijn!