Motorkeuring Oost-VlaanderenVanaf 2023 geldt er een nieuwe regelgeving voor motorrijders: na een ongeval of bij verkoop moet je motor worden gekeurd. In de Oost-Vlaamse regio zal deze keuring worden uitgevoerd door SBAT, dat momenteel verantwoordelijk is voor de autokeuringen in de provincie. Zij zullen de motorkeuring Oost-Vlaanderen verzorgen in een aantal van hun bestaande keuringscentra.

Je bent niet verplicht om naar de meest dichtbije motorkeuring te gaan. Net als bij de auto inspectie heb je de vrijheid om te kiezen waar je jouw motor laat keuren. Dit kan in een ander station van SBAT in Oost-Vlaanderen zijn maar ook een West-Vlaamse motorkeuring behoort tot de mogelijkheden. En als je aan de provinciegrens woont kan je ook in Antwerpen naar de motorkeuring. In sommige gevallen kan het gemakkelijker zijn om naar een keuringsstation in een andere provincie te gaan, vooral als je aan de rand van Oost-Vlaanderen woont.

Adressen motorkeuring Oost-Vlaanderen

In deze provincie worden de autokeuringen uitgevoerd door het StudieBureel voor AutomobielTransport (SBAT). SBAT heeft momenteel controlecentra voor auto’s in verschillende steden en gemeenten in de provincie. Een aantal van deze controlecentra bieden je vanaf 2023 ook de  mogelijkheid om je motor te laten keuren na een ongeval of bij tweedehandsverkoop. Dit is handig voor motorrijders die op zoek zijn naar een geschikt keuringscentrum in de buurt.

Het proces om een motor te laten keuren is eenvoudig en gemakkelijk. Je kunt een afspraak maken via de website van SBAT of door te bellen op het nummer 078/151243.

De uitbating van de motorkeuring Oost-Vlaanderen gebeurt door deze organisatie:
SBAT – S.B.A.T. nv
Poortakkerstraat 129
9051 Sint-Denijs-Westrem