Motorkeuring West-VlaanderenVanaf 2023 geldt er ook voor West-Vlaamse motorrijders een verplichte keuring bij verkoop of na een ongeval. De keuring van auto’s wordt in West-Vlaanderen uitgevoerd door de KM en deze organisatie verzorgt ook de motorkeuring West-Vlaanderen. De KM heeft 10 keuringscentra voor auto’s verspreid over heel grondgebied van de provincie. In een aantal daarvan kan je nu dus oo terecht om een motor te laten keuren.

In België kan je zelf kiezen waar je met een voertuig naar de keuring gaat, zolang je maar binnen de landsgrenzen blijft. Dit geldt ook voor motoren. Als je bijvoorbeeld in West-Vlaanderen woont, betekent dit niet dat je jouw motor alleen in deze kustprovincie kunt laten keuren. Je kunt terecht voor een motorkeuring in Oost-Vlaanderen of elke andere provincie. Ook het Waalse Henegouwen kan een optie zijn.

Adressen motorkeuring West-Vlaanderen

Het ‘Keuringsbureau Motorvoertuigen’ (KM) is de aanbieder van automobielinspecties in West-Vlaanderen. Ze hebben verschillende locaties in steden en gemeenten voor de technische controle van voertuigen. Een aantal van deze locaties zal ook dienen als keuringscentrum voor motoren bij verkoop en na een ongeval. In onderstaande centra kan je terecht:

KM – Keuringsbureau Motorvoertuigen
Zandvoordestraat 442 A 8400 Oostende