welke motoren naar de keuring motorfietsen?Sinds begin 2023 moeten ook motorfietsen naar de technische controle. Er zijn rond dit thema nog heel wat vragen. We geven op onze website alle info over dit onderwerp. De ene spreekt trouwens van een motorkeuring, de andere noemt het een keuring motorfietsen, een keuring moto of een technische keuring motorfiets.

In ieder geval, voor veel motorrijders is het nog niet duidelijk of ze hun motor moeten laten keuren. Voor de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen spreken we van een motorfiets als de motor een cilinderinhoud van minstens 50 cc heeft. Maar die moeten niet allemaal naar de keuring. En wat met trikes en quads? In dit artikel gaan we in op onderstaande vragen:

  • Welke motorfietsen moeten naar de keuring?
  • Welke motoren moeten er naar de motorkeuring?
  • Moet een motor van 125 cc naar de motorkeuring?

Deze motoren moeten naar de keuring motorfietsen:

  • Motoren die uitgerust zijn met een verbrandingsmotor van meer dan 125 cc. Dit betekent dus meteen dat een moto met een cilinderinhoud van 125 cc niet naar de motorkeuring moet.
  • Trikes (met drie wielen) en quads (met vier wielen) die voorzien zijn van een verbrandingsmotor boven de 125 cc moeten ook naar technische keuring voor motorfietsen. Voor de DIV vallen trikes en quads immers ook onder de categorie motorfietsen.
  • Motorfietsen die aangedreven worden door een elektrische of hybride motor: de motorkeuring is verplicht als de maximumsnelheid hoger is dan 45 km/uur en het maximale vermogen van motor hoger is dan 11 Kw.

Wanneer en waar je met je machine naar de motorkeuring kan gaan kan je nalezen op onze website.