Niemand staat graag aan te schuiven in de rij. Zeker in deze drukke tijden hebben de meesten onder ons wel wat anders te doen. De jaarlijkse autokeuring is niet te vermijden. Gelukkig bestaan er wel manieren om de wachttijd op de schouwing te verkorten. De keuringsstations bieden hiervoor in de regel drie manieren aan. Daarmee kan je de wachttijd bij de keuring beperken.

Wachttijd op de autokeuring beperken

  • Er is eerst en vooral de mogelijkheid om een afspraak te maken. Er worden een aantal specifieke openingsuren voorzien waarop je je auto op afspraak kan voorrijden. Je contacteert vooraf het keuringsstation van je keuze en legt een dag en uur vast. De technische inspectie van je voertuig zal worden uitgevoerd op het afgesproken tijdstip. De wachttijd is daarmee minimaal.
  • Het is bij de autokeuring niet op alle momenten even druk. Er zijn periodes waarbij er echt een lange rij staat aan te schuiven. Op andere ogenblikken valt de wachttijd best wel mee. Deze kalme en drukke uren zijn op vrijwel alle dagen gelijk. Het is dus een uitstekend idee om vooraf even te informeren bij het station wanneer ze normaal gezien het minste voertuigen verwachten. Die piek- en daluren kunnen verschillen van autokeuring tot autokeuring.
  • Als je je in de buurt van een keuringsstation bevindt is er nog een extra mogelijkheid. Je kan bij veel keuringen de lengte van de wachtrij online bekijken. Met een webcamera worden er constant beelden genomen die worden doorgestuurd via het internet. Op die manier kan je je vergewissen van de situatie nog voor je ter plaatse bent. Uiteraard heeft dit maar zin als je in de korte omgeving van de autokeuring bent. De lengte van de wachtrij kan immers snel veranderen.