Auto afgekeurd voor de remmen?

Een volledige technische controle van je wagen is niet denkbaar zonder dat ook het remsysteem ervan wordt nagekeken. De keuring kijkt of je remmen, remleidingen  en andere onderdelen in goede staat zijn en correct werken. Via een remtest keuring meten ze ook of de remkracht van je wagen voldoet aan de wettelijk vereisten. Slechte remmen zijn een belangrijke reden waarom voertuigen niet door de keuring geraken. Wat als je auto is afgekeurd op de autokeuring omdat de remkracht onvoldoende is? Wat kan het probleem met de remmen zijn en is dit gemakkelijk te herstellen?

Afgekeurd voor de remmen: oorzaken

Als je auto door de autokeuring wordt afgekeurd voor de remmen kan dit verschillende technische oorzaken hebben.

  • Versleten remblokken of -schijven behoren tot de meest voorkomende problemen op de autokeuring. Als je remblokken of -schijven versleten zijn zal je ze moeten laten vervangen door je garagist.
  • Vervuilde remvloeistof heeft een negatieve invloed op de remkracht. Is de remvloeistof te oud of verontreinigd? Dan is het hoog tijd voor nieuwe remvloeistof. Je kan dit eventueel zelf doen of je garagist vragen om dit voor jou te doen.
  • Kapotte remklauwen komen minder voor maar leiden gegarandeerd tot mindere prestaties tijdens de remtest van de keuring.
  • Lekkende remleidingen verminderen de kracht van je remmen. De inspecteur zal dit wellicht ook kunnen vaststellen tijdens de visuele controle.
  • Problemen met de rembekrachtiger. Deze bekrachtiger zorgt ervoor dat je minder kracht moet uitoefenen om de remmen in te drukken. Als dit onderdeel niet goed werkt, kan dit de remprestaties beïnvloeden.

Als je auto is afgekeurd voor de remmen zal je het probleem eerst moeten verhelpen en daarna pas je wagen opnieuw aanbieden voor een herkeuring. De herstelling kan variëren in complexiteit en kosten, afhankelijk van de specifieke oorzaak. Sommige  zaken kunnen relatief eenvoudig worden opgelost, terwijl andere mogelijk meer tijd en expertise vereisen. Het is uiteraard belangrijk om de problemen met je remmen zo snel mogelijk aan te pakken om de veiligheid op de weg te waarborgen.

Similar Posts