Private leasing en kostprijs keuring

leasing met kosten jaarlijkse keuring inbegrepenEen nieuwe tendens op de markt is de private leasing. Voor bedrijfswagens en bedrijfsmaterieel is het gebruik van leasing natuurlijk al lang ingeburgerd. De financieringsmaatschappij blijft eigenaar van de goederen en leent deze uit aan de gebruiker tegen een afgesproken maandelijks bedrag. Gaat het om een operationele leasing? In dat geval zijn de normale kosten verbonden aan het voertuig inbegrepen in de maandelijkse betaling. Nu wordt deze formule ook voor particulieren meer en meer gepromoot. Dan rijst de vraag: vallen de kosten van de jaarlijkse autokeuring of de kostprijs van een keuring op afspraak daarbij ook onder het contract van de leasing wanneer dit langer dan vier jaar loopt?

Leasing met keuring inbegrepen

In principe zijn er twee soorten leasing. Bij een financiële leasing wordt de auto ter beschikking gesteld van de gebruiker. Kosten van onderhoud of technische controle  zijn dan niet mee opgenomen in het contract. Bij een operationele leasing daartegen zijn de meeste kosten gedekt. Het maandbedrag van de leasing ligt dan uiteraard hoger. Voordeel hierbij is dan wel dat de gebruiker van de auto bij voorbaat weet was het voertuig hem of haar zal kosten. Het is dus deze laatste soort van leasing die  wordt aangeboden aan particulieren. Naast de prijs van het voertuig zelf zijn zullen in de meeste contracten volgende zaken gedekt zijn:

Wanneer naar de keuring?

Wat de technische controle betreft: deze is voor een nieuwe auto pas verplicht na 4 jaar. Als je dus een private leasing aangaat met een looptijd van maximum 48 maanden zal de wagen in die periode nog niet naar de autokeuring moeten. Leasingsmaatschappijen bieden sommige modellen ook aan met looptijd van 60 maanden. Dit om de maandelijkse kost beter te kunnen spreiden en dus het maandbedrag lager te houden.

Neem je dus een private leasing op 60 maanden zal de auto na 4 jaar naar de autokeuring moeten. Aangezien dit een normale kost is mag je aannemen dat de kostprijs van de autokeuring gedekt is. Je doet er goed aan om dit na te gaan in het contract van de private leasing.

 

Similar Posts