LPG installatie van je camper laten keuren?

Heel wat campers zijn uitgerust met een of meerdere LPG flessen. Het gas uit deze hervulbare flessen wordt gebruikt om de verwarming te laten werken, water te verwarmen via de boiler en om te koken. Als je met een gewone personenwagen naar de keuring gaat wordt de LPG installatie nagekeken. Heel wat mensen vragen zich af of dit dan ook het geval is met de LPG installatie van een camper. Moet je de LPG installatie van je camper of mobilhome laten keuren?

De autokeuring zal de LPG installatie van een camper met een dieselmotor niet nakijken. Deze installatie dient immers niet om het voertuig aan te drijven zoals dit bij een gewone benzinewagen wel het geval is. De LPG installatie levert immers enkel gas aan het verwarmingssysteem, boiler en kookfornuis van het woongedeelte.

Het overgrote deel van alle campers die in Europa worden verkocht hebben een dieselmotor. Heb je  toch een camper met een benzinemotor die is uitgerust met LPG? De LPG installatie dient in dat geval voor de aandrijving van het voertuig. Ze zal dan wel worden gecontroleerd door de technische inspectie.

Als je met de auto rijdt is het dus goed dat de autokeuring op regelmatige basis nakijkt of alles nog in orde is met je LPG installatie. Bij een camper wordt deze installatie niet nagekeken. Het is daarom interessant dat je je installatie toch op regelmatige basis eens laat nakijken door je dealer. Wanneer je bijvoorbeeld de motorhome binnenbrengt voor een jaarlijkse check op waterinfiltratie vraag je best ook eens om na te gaan of alles in orde is met je LPG uitrusting.

Conclusie

Een LPG installatie die niet dient om het voertuig aan te drijven wordt niet gecontroleerd op de autokeuring. Dient het gas in je motorhome om te koken, de verwarming te laten draaien en het water te verwarmen? De autokeuring zal dit systeem niet nakijken. Enkel wanneer de mobilhome of camper is uitgerust met een benzinemotor op LPG wordt deze gecheckt.

Similar Posts